I.Mūrniece, sveicot Lietuvu: valoda ir mūsu tautu nacionālās pašapziņas stūrakmens

(15.02.2017.)
Galerija

Valoda ir lietuviešu un latviešu nacionālās pašapziņas stūrakmens. Tieši savas valodas un kultūras kopšana gadu simteņu garumā kļuva par pamatu mūsu tautu centieniem pēc savas valsts. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 15.februrārī, uzrunājot klātesošos Lietuvas valsts atjaunošanas 99. gadskārtai veltītajā pieņemšanā. Svinīgo pieņemšanu šodien rīkoja Lietuvas vēstniecība.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka abas tautas saista radniecības sajūta un mūsu valodas – baltu valodas. Taču abām valstīm ir vēl daudz kopīga - mēs varam lepoties ar lieliskām kaimiņattiecībām un iedzīvotāju kontaktiem, intensīvu ekonomisko sadarbību, stratēģisko partnerību drošības jomā un kopīgu nākotnes redzējumu.

Saeimas priekšsēdētāja novēlēja kaimiņu tautai arī turpmāk mīlēt savu Lietuvas valsti, būt tikpat lepniem par to un savu valodu un kultūru. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt