Ināra Mūrniece: Latvijas un Ķīnas ekonomiskajā sadarbībā vēlamies lielāku sparu

(06.07.2018.)
VideoGalerija

“Esam ļoti gandarīti par Latvijas un Ķīnas aktīvo politisko dialogu un arī ekonomiskajās attiecībās vēlamies lielāku sparu. Latvijai ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ķīnas kravu loģistikas un distribūcijas centru Baltijā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 6.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Ķīnas Tautas politiskās konsultatīvās konferences Nacionālās komitejas priekšsēdētāja vietnieku Džanu Cjinli (Zhang Qingli).

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par abu valstu aktīvajiem parlamentārajiem kontaktiem. Saeimā esam uzņēmuši Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētāju, vicespīkeru un Ķīnas Ministru prezidentu. “Esmu arī pateicīga par Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeru izcilo uzņemšanu Ķīnā gada sākumā,” teica I.Mūrniece.

Džans Cjinli apsveica Latviju valsts simtgadē un pauda prieku par iespēju apmeklēt mūsu valsti.

I.Mūrniece uzsvēra Latvijas interesi par sadarbību tirdzniecības un investīciju, kā arī transporta un loģistikas jomās. Latvija atbalsta Ķīnas “Joslas un ceļa” iniciatīvu un vēlas tajā iesaistīties. Tāpat mums ir būtiska sadarbība 16+1 formātā, kas papildina Eiropas Savienības-Ķīnas dialogu. Te Latvijas prioritātes ir transports, investīcijas infrastruktūras projektiem, tirdzniecība un tūrisms.

Pagājušajā gadā Baltijas valstīs uzņemti teju 60 tūkstoši tūristu no Ķīnas. Ināra Mūrniece un Džans Cjinli pauda gandarījumu par šādu dinamiku un bija vienisprātis, ka tas ir labs pamats tiešās aviosatiksmes nodrošināšanai starp Ķīnu un Latviju. Tiešais avioreiss vēl vairāk palielinātu Ķīnas tūristu skaitu Latvijā, atzīmēja Džans Cjinli.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu vadītājs Sergejs Potapkins.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698277797704
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt