Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: valstij un baznīcai šobrīd ir svarīgi iestāties par stipru un vienotu Eiropu

(26.05.2016.)

“Mēs zinām, ka Gruzijā augstu tiek godātas kristīgās vērtības, un lielā mērā par to jāpateicas arī Jūsu personīgajam ieguldījumam. Gruzijas tautai Jūs esat gan garīgais līderis, gan autoritāte, kuras viedoklī cilvēki ieklausās, pieņemot valstij un tautai svarīgus lēmumus,” sarunā ar Gruzijas pareizticīgo baznīcas patriarhu Iliju II teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, izsakot pateicību par iespēju vizītes ietvaros tikties. Īpaši I.Mūrniece atzīmēja patriarha atbalstu, uzsverot sabiedrībai Gruzijas piederību Eiropas vērtību telpai.

Saeimas priekšsēdētaja sarunā pastāstīja, ka arī Latvijā kristīgās vērtības ir daļa no mūsu identitātes, un valsts un baznīcas sadarbība ir ļoti laba. Latvijā ir dziļas ekumēnisma tradīcijas, ko apliecina arī kristīgo konfesiju kopīgie dievkalpojumi mūsu valstij nozīmīgos svētkos un gadadienās. I.Mūrniece vērsa uzmanību, ka arī Latvijas himna sākas ar lūgšanu - “Dievs, svētī Latviju!”.

“Īpaši būtisks baznīcas atbalsts ir brīžos, kad nācijas sastopas ar problēmām, kā rezultātā var tikt apdraudēts to miers un brīvība; tieši paļāvība uz Dievu un kristīgajām vērtībām ļauj cilvēkiem saglabāt morālo spēku un ticību nākotnei. Gan Latvijas, gan Gruzijas cilvēki zina, ka tieši baznīca sarežģītos laika griežos ir ļāvusi mums būt stipriem,” uzsvēra I.Mūrniece.

Arī šobrīd Eiropa sastopas ar daudziem izaicinājumiem, tādēļ aizvien lielāka loma un nozīme ir kristīgo konfesiju atbalstam, īpaši domājot par sabiedrības saliedēšanu sarežģītās situācijās, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666327765184
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā