Inese Lībiņa-Egnere ar Tunisijas vēstnieku pārrunā iespējas attīstīt ekonomisko sadarbību

(28.11.2017.)

Latvijai un Tunisijai ir jāizmanto potenciāls ciešākai ekonomiskajai sadarbībai, otrdien, 28.novembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, parlamentā uzņemot jauno Tunisijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fatnasi Sgaieru (Fatnassi Sghaier).

Esam ieinteresēti attīstīt kokmateriālu, pārtikas produktu un lauksaimniecības preču, kā arī informācijas tehnoloģiju pakalpojumu eksportu uz Tunisiju, apliecināja Saeimas priekšsēdētājas biedre. I.Lībiņa-Egnere ar vēstnieku pārrunāja arī sadarbības iespējas tūrisma un izglītības jomā, izceļot studiju iespējas Latvijā.

F.Sgaiers aicināja aktivizēt valstu sadarbību parlamentārā līmenī un norādīja, ka Tunisijai svarīgs atbalsts reformu īstenošanā, tostarp tautsaimniecībā.

Šogad aprit 25 gadi kopš valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas, atzīmēja I.Lībiņa-Egnere, aicinot vēstnieku apmeklēt Latviju arī simtgades jubilejas svinību laikā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Tunisijas vēstnieks bija vienisprātis, ka abām valstīm un visai starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina sadarbība migrācijas ierobežošanā, ka arī cīņā pret terorismu.

F.Sgaiers Tunisijas ārlietu dienestam pievienojās 1989.gadā. Iepriekš viņš bijis vēstnieks Kuveitā un kopš 2016.gada ir rezidējošais vēstnieks Polijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157689728416724
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MbpdAlbRBic
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā