Andrejs Klementjevs aicina pirmo Sudānas vēstnieku sekmēt ekonomisko sadarbību

(13.06.2017.)
VideoGalerija

Pirmā Sudānas vēstnieka apstiprināšana darbam Latvijā paver jaunu lappusi abu valstu attiecībās. Tas ir spēcīgs impulss politisko kontaktu attīstīšanai un ekonomiskās sadarbības potenciāla izmantošanai. To Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs uzsvēra otrdien, 13.jūnijā, parlamentā tiekoties ar Sudānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mahgūbu Muhamedu Utmānu (Mahgoob Mohamed Uthman). Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā amatpersonas apliecināja interesi veicināt kontaktus starp abu valstu likumdevējiem un bija vienisprātis, ka labs solis šajā virzienā būtu parlamentāriešu delegāciju vizīšu apmaiņa. Saeimā jau 2015.gadā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Sudānas parlamentu, un tās vadītājs drīzumā plāno tikties ar jauno vēstnieku, lai apspriestu iespēju veidot starpparlamentāros kontaktus, kā arī informētu par Latvijas uzņēmēju interesi apgūt arī Sudānas tirgu, sacīja A.Klementjevs.

Pārrunājot sadarbību tirdzniecībā, Saeimas sekretārs informēja par Latvijas uzņēmēju gatavību Sudānas tirgum piedāvāt zivsaimniecības un graudkopības produkciju, kā arī piena produktus, pirms tam veicot nepieciešamās sertifikācijas procedūras. Tāpat A.Klementjevs apliecināja Latvijas interesi par sadarbību būvniecības jomā.

Vēstnieks apliecināja savas valsts interesi arī par Latvijas informācijas tehnoloģiju un citu tehnisko profesiju pārstāvju pakalpojumiem, uzsverot, ka Sudāna Latviju redz kā potenciālu sadarbības partneri, kas veiksmīgi attīstās gan politiski, gan ekonomiski. Viņš arī pauda gatavību Sudānā uzņemt Latvijas uzņēmēju delegāciju, lai veicinātu kontaktus ar vietējiem uzņēmējiem.

Tikšanās laikā A.Klementjevs aicināja Sudānas jauniešus augstāko izglītību iegūt Latvijā, uzsverot, ka mūsu augstskolas piedāvā studiju iespējas angļu valodā starptautiski atzītās programmās par konkurētspējīgu studiju maksu. Patlaban Latvijā studē trīs studenti no Sudānas.

Mahgūbs Muhameds Utmāns ir pirmais Sudānas vēstnieks Latvijā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Stokholmā.



Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157682097602383
Video: https://www.youtube.com/watch?v=l7Th69LH3Ck
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā