Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Luksemburgas Deputātu palātas prezidents

(09.06.2017.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 12. līdz 14.jūnijam uzturēsies Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas prezidents Marss di Bartolomeo (Mars Di Bartolomeo) un viņa vadītā delegācija.

Marss di Bartolomeo tiksies ar Latvijas parlamenta priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu abu valstu sadarbību, kā arī starptautiskās aktualitātes. Tāpat paredzētas tikšanās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem, kā arī Eiropas lietu komisijas vadītāju Lolitu Čigāni.

Viesojoties Latvijā, Marss di Bartolomeo tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

Tāpat Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas prezidents piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un vairākus muzejus - Latvijas Okupācijas muzeju, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Jūgendstila muzeju. Marsam di Bartolomeo paredzēts arī Zinātņu akadēmijas un Rīgas Centrāltirgus apmeklējums, un ekskursija pa Vecrīgu.

Marsu di Bartolomeo vizītē pavadīs Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas Demokrātu partijas frakcijas vadītājs Ežēns Bergers (Eugene Berger).

 

Mediju ievērībai:

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apmeklētu mediju programmā norādītos pasākumus, nepieciešama speciālā akreditācija.

Mediju pārstāvji pieteikties speciālajai akreditācijai var līdz 12.jūnija pulksten 12.00, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, pārstāvēto mediju un amatu, kā arī pasākumus, kurus plānots apmeklēt. Par iespēju apmeklēt pasākumus, kas nav iekļauti mediju programmā, lūdzam laikus sazināties ar Saeimas Preses dienestu, zvanot 67087265.

 

Mediju programma

Otrdiena, 13.jūnijs

9.30 – 10.20            Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci
Baltajā zālē un Viesu zālē Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju pulcēšanās Saeimas nama Lielajā vestibilā.

11.10 – 11.25          Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
TV, foto iespēja. Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa.

11.30 – 12.30          Tikšanās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem
Ārlietu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

13.00 – 13.30          Tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni
Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē Z.Meierovica prospektā 31 Jūrmalā. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Preses dienesta vadītāja Ilze Salna, tālr. 67092132, 29404124, e-pasts ilze.salna@president.lv

 

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 30 minūtes pirms sākuma.

 

 

Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087218, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv

Piektdien, 29.martā