Inese Lībiņa-Egnere: Latvija vēlas attīstīt sadarbību ar Neatkarīgo Maltas Ordeni

(29.08.2017.)

Latviju un Maltas Ordeni saista veiksmīga sadarbība sociālajā jomā, un Latvija ir ieinteresēta arī turpmāk sekmēt sinerģiju sociālo projektu īstenošanā, otrdien, 29.augustā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Neatkarīgā Maltas Ordeņa ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alberto Bertoldi (Alberto Bertoldi).

I.Lībiņa-Egnere vēstniekam, kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē, pateicās par Maltas Ordeņa aktīvo darbu pasaulē, palīdzot grūtībās nonākušiem cilvēkiem, kā arī sniedzot medicīnisko atbalstu, it īpaši krīzes skartajos reģionos. Latviju un Neatkarīgo Maltas Ordeni vieno kopīga izpratne par solidaritātes un ētisko principu lomu starptautiskajās attiecībās, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Savukārt A.Bertoldi izteica atziņu, ka Neatkarīgais Maltas Ordenis ir unikāls humanitārās diplomātijas paraugs. Vēstnieks iepazīstināja Saeimas priekšsēdētājas biedri ar sociāli nozīmīgu projektu iniciatīvām Latvijā, kuru ieviešanai lūdza Latvijas amatpersonu atbalstu.

Pārrunājot ar baznīcu saistītus jautājumus, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra ekumenisma tradīciju un ciešo sadarbību starp kristīgajām konfesijām Latvijā. Tāpat I.Lībiņa-Egnere ar A.Bertoldi pārrunāja iespēju īstenot aktīvāku sadarbību kultūras jomā, lai veicinātu izpratni par Neatkarīgā Maltas Ordeņa misiju pasaulē.

A.Bertoldi iepriekš bija Maltas Ordeņa vēstnieks Etiopijā un tā pastāvīgais pārstāvis Āfrikas Savienībā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Itālijā.

Neatkarīgais Maltas Ordenis ir nozīmīga Romas katoļu baznīcas humānās palīdzības organizācija. Tas vienlaikus ir starptautisko tiesību subjekts ar tiesībām dibināt diplomātiskās attiecības un slēgt līgumus. Latvijai ir diplomātiskās attiecības ar Neatkarīgo Maltas Ordeni kopš 1995.gada.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685773860094
Video: https://www.youtube.com/watch?v=oS5pkKVTZMQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt