Ināra Mūrniece uzteic Apvienotās Karalistes ieguldījumu Baltijas reģiona aizsardzībā

(06.06.2017.)
VideoGalerija

Latvija augstu vērtē Apvienotās Karalistes ieguldījumu Baltijas valstu drošībā un aizsardzībā, tostarp vadot NATO starptautisko bataljonu Igaunijā un atbalstot Baltijas mediju izcilības centru. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra otrdien, 6.jūnijā, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kītu Šanonu (Keith Shannon). Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sadarbība ar Lielbritāniju drošības un aizsardzības jomā ir mūsu prioritāte, uzsvēra I.Mūrniece, minot mūsu valsts apņemšanos no 2018.gada aizsardzībā ieguldīt divus procentus no iekšzemes kopprodukta. I.Mūrniece un K.Šanons bija vienisprātis, ka mūsdienu ģeopolitiskajos apstākļos stratēģiskajai komunikācijai ir pieaugoša nozīme. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbu.

Jaunais vēstnieks pauda apņemšanos kadences laikā stiprināt Latvijas un Apvienotās Karalistes sadarbību, tostarp parlamentāros kontaktus.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157682730093420
Video: https://www.youtube.com/watch?v=H0fg2jrirTo
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt