Inese Lībiņa-Egnere ar Dienvidkorejas vēstnieku pārrunā ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas

(22.05.2018.)
VideoGalerija

Latvija ir gandarīta par dinamisko ekonomisko kontaktu attīstību ar Korejas Republiku jeb Dienvidkoreju, un esam ieinteresēti šo sadarbību vēl vairāk padziļināt, otrdien, 22.majā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džongju Lī (Jeong-kyu Lee).

Vēstnieks apliecināja Dienvidkorejas uzņēmēju interesi attīstīt sadarbību ar Latviju un atzinīgi vērtēja pozitīvo impulsu, ko ekonomisko sakaru veicināšanā sniegusi februārī aizvadītā Latvijas Valsts prezidenta un Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Korejas Republikā.

I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu par gaidāmo Korejas Importētāju asociācijas vizīti. Šonedēļ Rīgā notiek Latvijas-Dienvidkorejas biznesa forums, un Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks bija vienisprātis, ka tas apliecina Latvijas un Dienvidkorejas uzņēmēju interesi veidot ciešāku sadarbību, jo tas ir jau otrais biznesa forums nepilna pusgada laikā. Kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība, transports un loģistika, kā arī informācijas un telekomunikāciju tehnoloģijas ir tās jomas, kurās saredzam iespējas ciešākai sadarbībai, apliecināja I.Lībiņa-Egnere.

I.Lībiņa-Egnere un Džongju Lī atzinīgi vērtēja parakstīšanai sagatavoto starpvalstu nolīgumu par gaisa satiksmi, kuru plānots parakstīt tuvākajā laikā. Puses bija vienisprātis, ka tas sekmēs aktīvākus tūrisma un biznesa kontaktus.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja kultūras apmaiņu un izglītības programmu attīstības iespējas. Kā akcentēja vēstnieks, korejieši ir ieinteresēti tuvāk iepazīt Latvijas kultūru, un kā īpaši ievērojamu kultūras elementu Džongju Lī izcēla Dziesmu un deju svētku tradīciju. Džongju Lī pauda gandarījumu par Latvijā novēroto lielo interesi apgūt korejiešu valodu, kā arī atzinīgi vērtēja pieaugošo korejiešu studentu skaitu Latvijas augstākās izglītības iestādēs.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere un Dienvidkorejas vēstnieks pārrunāja nepieciešamību turpināt aktīvu vizīšu apmaiņu, kā arī stiprināt parlamentāro sadarbību. Vēstnieks augstu novērtēja līdzšinējo sadarbību, tostarp Saeimas sadarbības grupas ar Korejas parlamentu darbu.

Džongju Lī kopš janvāra ir Korejas Republikas vēstnieks Zviedrijā un rezidē Stokholmā. Valsts ārlietu resoram Džongju Lī pievienojās 1987.gadā un līdz šim ieņēmis dažādus amatus ārlietu dienestā.

 


 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157697108427005
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt