Inese Lībiņa-Egnere Saeimā sveic jauno Mali vēstnieku

(28.11.2017.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 28.novembrī, Saeimas namā sveica jauno Mali Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tumani Džimē Djallo (Toumani Djimé Diallo). Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu līdzšinējā sadarbība, kā arī parlamentāro kontaktu un ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas.

Latviju un Mali saista draudzīgas un labas divpusējās attiecības, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, paužot gandarījumu, ka šogad atzīmējam 25.gadadienu kopš abu valstu diplomātisko attiecību dibināšanas. Vēstnieks izteica vēlmi attīstīt Latvijas un Mali parlamentāros kontaktus.

Latvija ir ieinteresēta paplašināt tirdzniecību ar Āfrikas valstīm, tostarp Mali, apliecināja I.Lībiņa-Egnere, kā potenciālas ekonomiskās sadarbības jomas minot lauksaimniecību, būvniecību, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre un Mali vēstnieks bija vienisprātis, ka starptautiskais terorisms ir viens no lielākajiem apdraudējumiem mieram un drošībai, un prasa izlēmīgu un saskaņotu rīcību cīņā pret to. Tāpat kopīgs izaicinājums ir migrācija, taču, lai mazinātu migrācijas cēloņus, svarīgi uzlabot ekonomisko un drošības situāciju valstī, uzsvēra vēstnieks.

Vēstnieks pateicās Latvijai par Nacionālo Bruņoto spēku virsnieku dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas daudzpusējā integrētajā stabilizācijas misijā Mali, kā arī par Latvijas karavīru dalību Eiropas Savienības apmācības misijā Mali, kas veic Mali Bruņoto spēku apmācību.

Tumani Džimē Djallo rezidē Berlīnē, Vācijā, kur kopš 2015.gada pilda rezidējošā vēstnieka pienākumus. Diplomātiskajam dienestam Tumani Džimē Djallo pievienojās 2011.gadā, kļūstot par Mali vēstnieku Marokā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666856567749
Video: https://www.youtube.com/watch?v=gEwpb3BlCHs
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā