Inese Lībiņa-Egnere: Latvijai un Grieķijai jāveicina parlamentārā sadarbība

(06.09.2017.)
VideoGalerija

Latvija un Grieķija ir labas partneres Eiropas Savienībā un NATO, esam ieinteresēti padziļināt divpusējās attiecības, tostarp likumdevēju līmenī, trešdien, 6.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Grieķijas ārlietu ministru Nikolaju Kodzju (Nikolaos Kotzias), kurš Latvijā ieradies darba vizītē.

Abu valstu parlamentos ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts likumdevēju, tas ir labs ietvars kontaktu padziļināšanai, sacīja I.Lībiņa-Egnere. Puses bija vienisprātis, ka būtisks solis šajā virzienā būtu aktīvāka vizīšu apmaiņa. Grieķijas ārlietu ministrs uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju un Latvijas parlamentāriešus vizītē apmeklēt viņa valsti.

Sarunā I.Lībiņa-Egnere akcentēja nākamgad gaidāmo Latvijas simtgadi. N.Kodzja apsveica mūsu valsti, vienlaikus augstu novērtējot Latvijas sasniegumus par spīti sarežģītajiem vēstures līkločiem.

Tikšanās laikā pārrunātas arī reģionālās un Grieķijas iekšpolitikas aktualitātes, kā arī jautājumi, kas skar Eiropas Savienības nākotni.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un deputātu grupas sadarbībai ar Grieķijas parlamentu vadītājs Igors Pimenovs.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684911002692
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt