Saeimas sekretāra biedrs un Ungārijas ārlietu ministrs vienisprātis: abām valstīm jāturpina strādāt kopā

(29.06.2017.)
Galerija

Ņemot vērā starptautiskos izaicinājumus, Latvijai un Ungārijai kā teritoriāli nelielām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāstrādā cieši kopā. Par to Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris un Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sijārto (Péter Szijjártó) bija vienisprātis, ceturtdien, 29.jūnijā, tiekoties Latvijas parlamentā. Sarunā piedalījās arī citi Saeimas deputāti.

Drošības un aizsardzības izaicinājumu kontekstā P.Sijārto uzsvēra Latvijas un Ungārijas sadarbību NATO. Ungārija, tāpat kā pārējās Višegradas valstis, uz Latviju, Lietuvu un Igauniju sūtīs bruņotos spēkus regulārās rotācijās. Tāpat Ungārija 2019.gadā atkal veiks Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misiju, apliecināja ministrs.

Tikšanās laikā pārrunājot Eiropas Savienības migrācijas un patvēruma politiku, puses pauda pārliecību, ka solidaritātes princips patvēruma meklētāju uzņemšanai ir jāīsteno tikai pēc brīvprātības principa un tas nevar būt automātisks. G.Kūtris sarunā informēja par 23 Saeimas deputātu iniciatīvu, aicinot apturēt plānotās sankcijas Ungārijai par patvēruma meklētāju neuzņemšanu.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685644754455
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā