Ināra Mūrniece tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu

(11.01.2018.)

Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju kopīgā vizīte Ķīnā dod ieguldījumu ne tikai reģiona sadarbībā ar Ķīnu, bet arī Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecībās, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, NB8 valstu parlamentu spīkeriem Pekinā tiekoties ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu (Xi Jinping).

I.Mūrniece sarunā ar prezidentu uzsvēra, ka parlamentāriešu kontakti ir ļoti būtiski, lai politiskā līmenī palīdzētu stiprināt biznesa saites. “NB8 valstu sadarbība ir unikāls reģionālais formāts, un esam gandarīti, ka kopā varam sekmēt attiecības ar Ķīnu - mums ļoti svarīgu partneri,” teica Saeimas priekšsēdētāja. Sji Dzjiņpins uzsvēra, ka šāda veida astoņu valstu spīkeru kopīga vizīte Ķīnā ir jaunums, un tas paceļ mūsu attiecības augstākā līmenī.

Pārrunājot šodienas globālos izaicinājumus, NB8 spīkeri un Sji Dzjiņpins bija vienisprātis, ka mums visiem ir jāstrādā kopā, tāpēc citam citu labāk jāiepazīst. I.Mūrniece uzsvēra, ka mums kopīgi jārūpējas, lai saglabātu tiesiskumā balstīto starptautisko kārtību. Latvija novērtē Ķīnas gatavību aktīvāk sadarboties starptautiskā līmenī.

Sarunā tika pārrunāts ekonomiskās sadarbības potenciāls. I.Mūrniece teica, ka Latvija piešķir lielu nozīmi Ķīnas Joslas un ceļa iniciatīvai, kura pavērs jaunas iespējas Ķīnas un Eiropas infrastruktūras savienojamībai. Latvija aktīvi atbalsta Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas sadarbības formātu.

Ķīnas prezidenta un NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāju kopīgajā preses konferencē I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta tūristu skaita pieaugumā, kas dotu mums iespēju atvērt tiešo avioreisu starp Ķīnu un Latviju.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692043880775
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā