Andrejs Klementjevs aicina Kotdivuāras vēstnieci veicināt sadarbību izglītībā

(06.06.2017.)
VideoGalerija

Latvija ir ieinteresēta veicināt sadarbību ar Kotdivuāru izglītības jomā. Mūsu valsts augstskolas ir gatavas uzņemt studentus, piedāvājot starptautiski atzītu izglītību angļu valodā gan sociālajās un tehniskajās zinātnēs, gan medicīnā. To Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs uzsvēra otrdien, 6.jūnijā, Saeimas namā tiekoties ar Kotdivuāras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Minu Mariju Baldi-Lorēnu (Mina Marie Baldé-Laurent), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

A.Klementjevs pauda gandarījumu, ka patlaban iespēju studēt Latvijā izmanto jau vairāk nekā 100 studenti no 16 Āfrikas valstīm.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja iespēju veidot kontaktus starp abu valstu parlamentiem un izpildvaru.

Latvijai un Kotdivuārai ir potenciāls attīstīt sadarbību ekonomikā. Saeimas sekretārs apliecināja, ka Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti apgūt jaunus tirgus, tostarp Āfrikā, un var piedāvāt dažādus produktus arī Kotdivuārai. A.Klementjevs īpaši akcentēja plašo Latvijā ražoto pārtikas produktu piedāvājumu.

Savukārt Kotdivuāras uzņēmējus Saeimas sekretārs aicināja aktīvāk izmantot tādas Latvijas priekšrocības biznesa attīstībai kā ostu un loģistikas infrastruktūru, tostarp lidostu “Rīga” un nacionālo aviosabiedrību “airBaltic”.

Sarunā Saeimas sekretārs uzsvēra nepieciešamību sekmēt sadarbību kultūrā, tādējādi abu valstu iedzīvotājiem ļaujot iepazīt otru valsti. Pirms neilga laika Saeimā tika atzīmēta Āfrikas diena, kuras ietvaros aptuveni 20 studenti no sešām Āfrikas valstīm iepazīstināja ar savu kultūru. A.Klementjevs sacīja, ka tas bija spilgts notikums Latvijas parlamenta ikdienā un šī iniciatīva bija laba iespēja tuvāk iepazīt Āfriku.

Mina Marija Balde-Lorēna ir karjeras diplomāte, kura darbu Kotdivuāras ārlietu dienestā sāka 1974.gadā. Viņa ieņēmusi dažādus amatus Ārlietu ministrijā un strādājusi savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Francijā un Apvienotajā Karalistē. Patlaban Mina Marija Balde-Lorēna ir Kotdivuāras vēstniece arī Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Somijā un pastāvīgi rezidē Kopenhāgenā.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684634053766
Video: https://www.youtube.com/watch?v=cm59nip6KD0
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā