Andrejs Klementjevs aicina Beninas vēstnieku attīstīt sadarbību tirdzniecībā

(06.06.2017.)

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs otrdien, 6.jūnijā, tikās ar Beninas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eusēbu Agbanglu (Eusèbe Agbangla), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. Sarunā A.Klemntjevs aicināja vēstnieku attīstīt abu valstu sadarbību tirdzniecības un izglītības jomā.

Saeimas sekretārs sacīja, ka Latvija Beninai var piedāvāt plašu pārtikas produktu sortimentu, savukārt E.Agbangls pauda savas valsts interesi uz Latviju eksportēt tādus lauksaimniecības produktus kā ananāsi, Indijas rieksti un kokvilna.

Kā nozīmīgu Latvijas eksporta produktu A.Klementjevs akcentēja izglītību. To apliecina fakts, ka izglītību Latvijā iegūst arī vairāk nekā 100 studenti no 16 Āfrikas kontinenta valstīm. Tieši sadarbībai izglītībā ir potenciāls kļūt par Latvijas un Beninas sadarbības stūrakmeni. Vēstnieks apliecināja gatavību veicināt sadarbību starp abu valstu augstskolām un pētniecības centriem, kā arī nevalstiskajām organizācijām tādās jomās kā dzimumu līdztiesība, sieviešu loma politikā un bērnu tiesību aizsardzība.

E.Agbangls apliecināja, ka Benina ir atvērta Latvijas investīcijām, un aicināja uzņēmējus apgūt Beninas tirgu.

Sarunā A.Klementjevs vēlēja veiksmi E.Agbanglam, uzņemoties jaunos pienākumus, un pauda pārliecību, ka būtisks atbalsts darbā būs Beninas goda konsuls Latvijā Alens Viktors Soglodzo Zodeugans (Alen Viktor Soglodzo Zodeugan), kurš šos pienākumus aktīvi pilda kopš 2013.gada.

E.Agbangls ir karjeras diplomāts, kurš darbu Beninas ārlietu dienestā sāka 1985.gadā. Viņš bijis arī ministra palīgs un strādājis Beninas parlamentā, karjeru Ārlietu ministrijā atsākot 2005.gadā. Patlaban E.Agbangls ir vēstnieks arī Dānijā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Islandē, Lietuvā un Igaunijā un pastāvīgi rezidē Kopenhāgenā.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684636220416
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VaWDZan1j0M
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt