Vizītē Latvijā ieradīsies Baltkrievijas parlamenta vicespīkere

(05.06.2017.)

No 6. līdz 8.jūnijam darba vizītē Latvijā uzturēsies Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Republikas padomes priekšsēdētāja vietniece Marianna Ščotkina (Marianna Shchotkina). Tā ir pirmā tik augsta līmeņa Baltkrievijas parlamenta amatpersonas vizīte Latvijā. 

Saeimā M.Ščotkina tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, kā arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni, Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem. Tāpat M.Ščotkina tiksies ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu vadītāju Artūru Rubiku. 

Vizītes ietvaros Baltkrievijas vicespīkerei paredzēta tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli, zemkopības ministru Jāni Dūklavu un Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. 

Rīgā Baltkrievijas delegācija plāno apmeklēt Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu un biedrību “Līdere”, kur tiksies ar tās vadību, kā arī uzņēmumu “Dzintars”. Baltkrievijas vicespīkere apmeklēs arī sanatoriju “Belorusija” Jūrmalā. 

M.Ščotkinu vizītē pavadīs Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Starptautisko lietu komisijas locekle, darba grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu locekle Anna Starovoitova. 

Baltkrievijas parlamenta vicespīkeres M.Ščotkinas darba vizīte notiks pēc Saeimas priekšsēdētājas biedra G.Daudzes ielūguma. 

Mediju ievērībai:
TV, foto iespēja G.Daudzes un M.Ščotkinas tikšanās sākumā. 2.maijā ierašanās Saeimas Baltajā zālē līdz plkst.11.40. Mediju pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti Saeimas Preses dienestā pieteikt vienas dienas akreditāciju.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā