Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Zviedriju

(08.03.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 11. līdz 13.martam oficiālā vizītē apmeklēs Zviedriju.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar Zviedrijas parlamenta – Riksdāga - spīkeru Andreasu Norlēnu (Andreas Norlén), kā arī ar vicespīkeri Osu Lindestamu (Åsa Lindestam) un parlamenta Ārlietu, Aizsardzības un Eiropas lietu komisiju deputātiem. Iecerēts pārrunāt Latvijas un Zviedrijas divpusējo sadarbību, turpmākās sadarbības iespējas Baltijas valstu un Ziemeļvalstu reģionā, aktuālos drošības un Eiropas Savienības jautājumus.

Stokholmā I.Mūrniecei ir plānota tikšanās ar Zviedrijas premjerministru Stefanu Levēnu (Stefan Löfven), kā arī ārlietu ministri Margotu Valstrēmu (Margot Wallström) un aizsardzības ministru Pēteru Hultkvistu (Peter Hultqvist).

Tāpat I.Mūrniece viesosies Stokholmas domē pie tās priekšsēdētājas Sesīlijas Brinkas (Cecilia Brinck) un tiksies ar Zviedrijā mītošajiem tautiešiem.

Vizītes noslēgumā plānota Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar Zviedrijas karali Kārli XVI Gustavu.

I.Mūrnieci vizītē pavadīs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Zviedrijas parlamentu vadītājs Arvils Ašeradens, Saeimas deputāts, Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Saeimas priekšsēdētājas vizīte būs pirmā oficiālā ienākošā vizīte Zviedrijas Riksdāga spīkeram A.Norlēnam pēc stāšanās amatā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā