Ināra Mūrniece aicina jauno Nīderlandes vēstnieku turpināt abu valstu aktīvo sadarbību

(04.09.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 4.septembrī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Govertu Janu Kornelisu Beilu de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe), pauda gandarījumu par abu valstu aktīvo politisko dialogu, ekonomisko sadarbību un savstarpējiem kontaktiem.

Mūsdienās drošība ir mūsu valstu attiecību centrā, uzsvēra I.Mūrniece. Latviju un Nīderlandi vieno kopīgas vērtības un izpratne par drošības izaicinājumiem. Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Nīderlandes ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO kolektīvās aizsardzības pasākumos Baltijas valstīs.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis, ka vienlīdz svarīgs abu valstu darba virziens būs ar Eiropas Savienību saistītie jautājumi.  

I.Mūrniece akcentēja Latvijas un Nīderlandes aktīvo sadarbību citās jomās, kā arī dialogu parlamentārā līmenī, aicinot vēstnieku turpināt kontaktus ar Saeimas komisijām un deputātu grupu sadarbībai ar Nīderlandi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157670891628367
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā