Andrejs Klementjevs pateicas Kipras vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

(24.05.2017.)
VideoGalerija

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs trešdien, 24.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Andreju Kakuri (Andreas Kakouris), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. A.Kakuris Latvijas parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

A.Klementjevs pauda gandarījumu, ka vēstnieka kadences laikā Latvijai un Kiprai izdevies paplašināt līgumtiesisko bāzi, tostarp stājies spēkā līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu. Tas pavēris iespēju ciešākai sadarbībai starp abu valstu uzņēmējiem.

Saeimas sekretārs apliecināja Latvijas parlamenta interesi veicināt kontaktus ar Kipras likumdevēju. Labs solis sadarbības attīstīšanai būtu vizīšu apmaiņa starp abu valstu parlamentiem, sacīja A.Klementjevs.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka Latviju un Kipru vieno veiksmīga sadarbība tūrismā, un pauda pārliecību, ka aktīvi tūrisma sakari veicina arī ekonomiskās un kultūras saites. Būtiska priekšrocība ir tiešie reisi starp abām valstīm, ko nodrošina Latvijas aviosabiedrība airBaltic.

Vēstnieks pateicās Latvijas parlamentam un institūcijām par veiksmīgo sadarbību viņa kadences laikā un pauda pārliecību, ka nākamais Kipras vēstnieks Latvijā turpinās iesāktos darbus.

A.Kakuris Kipras diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1984.gada. Savu valsti Latvijā viņš pārstāvēja kā nerezidējošais vēstnieks un kadenci sāka 2014.gadā.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681356812692
Video: https://www.youtube.com/watch?v=aawgm-1DiIo
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt