Latviju oficiālā vizītē apmeklē Uzbekistānas Senāta priekšsēdētājs

(11.05.2017.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 15. līdz 18.maijam uzturēsies Uzbekistānas Republikas parlamenta Olij Mažlis Senāta priekšsēdētājs Nigmatilla Juldaševs (Nigmatilla Yuldashev) un viņa vadītā delegācija. N.Juldaševs tiksies ar Latvijas parlamenta priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, kā arī Eiropas Savienības un Uzbekistānas sadarbību.

Tāpat Uzbekistānas parlamenta Senāta priekšsēdētājs tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu, Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu. Uzbekistānas delegācija tiksies arī ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu vadītāju Romānu Mežecki un grupas deputātiem.

Viesojoties Latvijā, N.Juldaševam paredzēta tikšanās arī ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, kā arī valsts zinātniskā centra “BIOR” apmeklējums kopā ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu un centra pārstāvjiem. Uzbekistānas parlamenta Senāta spīkeram plānota tikšanās arī ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Inetu Ziemeli un uzstāšanās biznesa diskusijā “Uzbekistānas–Latvijas sadarbība. Jaunas iespējas Latvijai” Zemkopības ministrijā.

N.Juldaševs piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs Rīgas brīvostas pārvaldi un viesosies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

N.Juldaševu vizītē pavadīs Uzbekistānas parlamenta Likumdošanas palātas Budžeta un ekonomikas reformu komisijas priekšsēdētājs, deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītājs Adhams Šadmanovs, Likumdošanas palātas Ārlietu un starpparlamentu attiecību komisijas deputāts Ališers Kadirovs, kā arī Senāta Ārlietu, ārējo ekonomisko attiecību, ārvalstu investīciju un tūrisma komisijas loceklis, deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu loceklis, Uzbekistānas Rakstnieku savienības priekšsēdētāja vietnieks jaunatnes jautājumos Ikbolžons Mirzāliejevs.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde