Gundars Daudze aicina Kataru investēt Latvijā

(07.02.2017.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 7.februārī, Saeimas namā tiekoties ar jauno Kataras Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ahmedu Saifu Saifu Halafu Al Midhadi (Ahmed Saif Saif Khalaf Al-Midhadi), aicināja Tuvo Austrumu valsti veicināt investīcijas Latvijas ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta stiprināt arī politisko dialogu ar Kataru, attīstot parlamentāro sadarbību.

Abas amatpersonas uzsvēra arī nepieciešamību paplašināt starpvalstu līgumtiesisko bāzi, kā arī turpināt aktīvo vizīšu apmaiņu. Jau drīzumā plānota zemkopības ministra vizīte Katarā, kurā varētu pievienoties Latvijas uzņēmēji. 2012.gadā Katarā viesojās toreizējais Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis, un tā bija pirmā augstas Latvijas amatpersonas vizīte Katarā. 2015.gadā uz Kataru oficiālā vizītē devās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, savukārt neilgi pirms tam Rīgā viesojās arī Kataras ārlietu ministrs.

Kataras vēstnieks sarunā ar G.Daudzi īpaši akcentēja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību abu valstu starpā ne vien divpusējā, bet arī starptautiskā līmenī. Kā perspektīvas nozares Kataras un Latvijas ciešākai sadarbībai vēstnieks uzsvēra investīciju jomu, lauksaimniecību, enerģētiku, izglītību un kultūru.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Katarai ir potenciāls attīstīt ciešāku ekonomisko sadarbību. Kā norādīja G.Daudze, pagājušajā gadā izveidota arī Kataras un Latvijas tirdzniecības savienība ar mērķi veicināt ciešākus biznesa sakarus. Vēstnieks pauda ieinteresētību savas nākamās vizītes laikā tikties ar dažādu nozaru pārstāvjiem gan valsts, gan nevalstiskajā sektorā.

Tā kā Latvijā tiek atvērts gāzes tirgus, G.Daudze ar vēstnieku iztirzāja ciešākas sadarbības iespējas enerģētikas jomā. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja priekšrocības, ko transporta un loģistikas jomā sniedz Latvijas ģeogrāfiskais novietojums un neaizsalstošās ostas. 

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157679967761736
Video: https://www.youtube.com/watch?v=s3t6uS0toas
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt