Gundars Daudze: Latvijai un Luksemburgai ir iespēja padziļināt sadarbību ekonomikā, kultūrā un izglītībā

(29.11.2016.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 29.novembrī, Saeimas namā tikās ar Luksemburgas Lielhercogistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konrādu Bruhu (Conrad Bruch), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. G.Daudze apsveica K.Bruhu ar apstiprināšanu Luksemburgas vēstnieka Latvijā amatā jau otro reizi.

Amatpersonas pauda gandarījumu, ka Latvijai un Luksemburgai izveidojusies cieša un konstruktīva sadarbība gan divpusēji, gan Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros, kā arī Baltijas un Beniluksa valstu sadarbības formātā. Vēstnieks izteica pateicību Latvijai par iespēju Luksemburgai sekmīgi pārņemt prezidentūru ES Padomē.

G.Daudze un K.Bruhs bija vienisprātis, ka labs impulss abu valstu sadarbībai būs nākamgad gaidāmā Luksemburgas ārlietu ministra vizīte Latvijā, atzīmējot abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas 25.gadadienu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja, ka aizvien spēkā ir ielūgums Luksemburgas parlamenta prezidentam vizītē apmeklēt mūsu valsti.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu par Luksemburgas investīcijām Latvijā un aicināja padziļināt sadarbību tirdzniecības un investīciju jomā. Kā perspektīvas sadarbības jomas G.Daudze minēja informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kā arī tranzītu un loģistiku.

Papildus aizsardzības un ekonomikas jomai, vēstnieks akcentēja kultūru un izglītību kā savas kadences prioritātes. Viņš pauda apņemšanos veicināt sadarbību starp Latvijas Universitāti un Luksemburgas Universitāti.
Tikšanās laikā pārrunāti arī izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras Eiropas Savienība.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673216421384
Video: https://www.youtube.com/watch?v=CyvH3OgJy10
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā