Ināra Mūrniece: Francija ir nozīmīgs Latvijas partneris

(09.11.2016.)
VideoGalerija

Francija ir nozīmīgs Latvijas partneris. Abas valstis vieno cieša sadarbība gan divpusējā, gan arī daudzpusējā līmenī, tostarp Eiropas Savienības un NATO ietvaros. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 9.novembrī, Saeimas namā iepazīšanās vizītē tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Odili Supizonu (Odile Soupison).

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Francijai par aktīvo iesaisti kolektīvās aizsardzības stiprināšanā Baltijas valstīs - Francija jau sesto reizi piedalās NATO vadītajā Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā, atbalsta alianses klātbūtnes pastiprināšanu Baltijas valstīs un Polijā, kā arī ir iesaistījusies Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbā. I.Mūrniece un O.Supizona apliecināja abu valstu gatavību parakstīt vienošanos par sadarbību aizsardzības jomā, tādējādi noslēdzot darbu pie šī dokumenta.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja informēja vēstnieci, ka Latvija turpina pildīt savas starptautiskās saistības, investējot aizsardzībā un līdz 2018.gadam palielinot aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Francijas tirdzniecības un rūpniecības kameras Latvijā darbu, veicinot kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem.

Latviju un Franciju saista sadarbība arī izglītības un kultūras jomā. Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Francijas institūta Latvijā darbu. Savukārt Francijas vēstniece apliecināja atbalstu triju Baltijas valstu kopīgi plānotajai izstādei, kuru, svinot Latvijas simtgadi, plānots veidot Parīzē, iepazīstinot ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kultūru un saikni ar Franciju.

Jaunā vēstniece savu kadenci mūsu valstī uzsāk laikā, kad Latvija un Francija atzīmē diplomātisko attiecību atjaunošanas 25.gadadienu. I.Mūrniece O.Supizonei vēlēja veiksmi, veicot jaunos pienākumus.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157676250690936
Video: https://www.youtube.com/watch?v=0cevalKCZgQ
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem