I.Mūrniece uzsver Latvijas un Indijas sadarbības iespējas

(14.09.2016.)
VideoGalerija

Latvijai un Indijai ir labs sadarbības potenciāls, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 14.septembrī, parlamentā tiekoties ar Indijas Republikas elektronikas, IT un tieslietu ministru Ravi Šankaru Prasadu (Ravi Shankar Prasad).

I.Mūrniece atzīmēja Latvijas ģeogrāfisko novietojumu, attīstīto IT infrastruktūru un izglītoto darbaspēku kā Latvijas stiprās puses. Saeimas priekšsēdētāja kā Latvijas priekšrocību minēja arī loģistikas un tranzīta jomas, kā arī transporta infrastruktūru.

I.Mūrniece pateicās par iespēju Saeimas darbiniekiem piedalīties Indijas parlamenta starptautiskajā programmā, kuras mērķis ir paaugstināt parlamentu darbinieku kvalifikāciju. Apsveicams solis saišu padziļināšanai starp abu valstu likumdevējiem būtu Indijas parlamenta spīkeres vizīte Latvijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Latviju un Indiju saista laba sadarbība izglītības un kultūras jomās, akcentēja I.Mūrniece. Latvijas Universitātē izveidots Indijas studiju centrs, savukārt Indijas pilsētā Čennajā strādā pirmais Latvijas augstākās izglītības centrs. Mūsu valstī patlaban studē vairāk kā 160 indiešu studenti.

Sarunā piedalījās arī Indijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Banašri Bose Harisoni (Banashri Bose Harrison), kura tuvākajā laikā noslēgs savu kadenci Latvijā. Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā, īpaši akcentējot Latvijas cilvēku iepazīstināšanu ar Indijas kultūru.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673762933886
Video: https://www.youtube.com/watch?v=S_z4Q0ZW70k
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā