G.Daudze Moldovas spīkeram: Austrumu partnerība un atbalsts Moldovai ir nemainīgas Latvijas stratēģiskās prioritātes

(09.09.2016.)
Galerija

Latviju un Moldovu vieno aktīvs politiskais dialogs un laba parlamentārā sadarbība. Austrumu partnerība nemainīgi ir Latvijas stratēģiskā prioritāte. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra, piektdien, 9.septembrī, darba vizītes Moldovā ietvaros tiekoties ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Andrianu Kandu (Andrian Candu).

G.Daudze apsveica A.Kandu Moldovas neatkarības 25.gadadienā un uzsvēra, ka Latvijas dalība šīsdienas svinīgajos pasākumos apliecina – Latvija ir ne vien Moldovas sadarbības partneris, bet arī patiess draugs.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs aicināja Moldovu turpināt uzsāktās reformas un skaidrot sabiedrībai to ieguvumus, lai veicinātu atbalstu reformu ietvaros pieņemtajiem lēmumiem. Sarunā G.Daudze apliecināja mūsu valsts, tostarp parlamenta, gatavību turpināt dalīties uzkrātajā reformu pieredzē, kas skar reģionālo attīstību, tiesisko regulējumu un robežu drošību, kā arī pieredzē, kas skar valsts pārvaldes komunikāciju ar sabiedrību.

Latvija, ieceļot rezidējošo vēstnieku darbam Moldovā, ir devusi pozitīvu impulsu abu valstu sadarbības stiprināšanai, sacīja G.Daudze. Savukārt Moldovas parlamentā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentu un Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Moldovas likumdevēju ir labs pamats abu valstu parlamentāro kontaktu veicināšanai. Vicespīkers apliecināja Saeimas gatavību turpināt pieredzes apmaiņu ar Moldovas parlamentu. Tas būtu labs turpinājums jau 2014. un 2015.gadā notikušajām vizītēm, kurā Moldovas parlamenta deputāti un darbinieki iepazinās ar Saeimas nozaru komisiju un sabiedrības informēšanas darbu.

Sarunā G.Daudze Moldovas spīkeram nodeva Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces ielūgumu oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Tikšanās laikā pārrunātas arī Moldovas iekšpolitikas aktualitātes, tostarp gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs darba vizītē devies uz Moldovu, lai piedalītos Moldovas neatkarības 25.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos. Vizītes ietvaros G.Daudze apmeklē Latvijas vēstniecību un tiekas ar pirmo rezidējošo mūsu valsts vēstnieku Moldovā Ati Lotu. Tāpat vizītes ietvaros G.Daudze tiekas ar Latvijas goda konsulu Kišiņevā Valēriju Dragņevu un Moldovā strādājošajiem dažādu jomu ekspertiem no Latvijas.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157672421287400
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde