Ināra Mūrniece: Latvijas un Gruzijas draudzības pamatā – sapratne un ieinteresētība

(27.05.2016.)
Galerija

Latvijas un Gruzijas cilvēkus vieno līdzīgas vērtības, vēsturiskā pieredze un savstarpēja sapratne. Mūsu tradīciju stiprināšanā liela nozīme ir cilvēku savstarpējiem kontaktiem. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra Tbilisi savā pirmajā vizītē Gruzijā, apmeklējot Latvijas vēstniecību Gruzijā un tiekoties ar tautiešiem.

“Latviju un Gruziju vieno līdzīga vēsture un kopīga Eiropas vērtību telpa. Mēs apzināmies, ka sava valsts ir liela vērtība. Īpaši par to domājam šodien, kad Gruzija svin savu neatkarības atjaunošanas 25.gadadienu,” teica I.Mūrniece, sveicot Gruzijas latviešu kopienu svētku dienā. 

Spīkere pauda gandarījumu, ka latviešu kopiena “Ave Sol” ir viena no aktīvākajām Gruzijā, kas skaidro Latvijas vēsturi un uztur dzīvas kultūras vērtības. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja diasporas nozīmīgo lomu, gatavojoties Latvijas simtgadei – latvieši ārvalstīs ļaus Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Tikšanās laika I.Mūrniece ar latviešu tautiešiem pārrunāja aktualitātes Latvijā - drošības un valsts attīstības jautājumus.

Liels nopelns Latvijas un Gruzijas saišu stiprināšanā ir mūsu valsts vēstniecei Elitai Gavelei. Ikviena Latvijas delegācija, kas viesojusies Gruzijā un Armēnijā, apliecinās - vēstniece savas kadences laikā Gruzijā un Armēnijā pienākumus pildījusi ar patiesu degsmi. Tādēļ Saeimas priekšsēdētāja pasniedza Latvijas vēstniecei Gruzijā E.Gavelei parlamenta augstāko apbalvojumu - Saeimas Prezidija atzinības rakstu par ieguldījumu un panākumiem, pārstāvot Latvijas intereses pasaulē un strādājot valsts un tautas labā.

Tikšanās laikā I.Mūrniece pasniedza pateicības rakstu arī Gruzijas Latviešu biedrības “Ave Sol” vadītājai Regīnai Jakobidzei par ilggadēju darbu, uzturot latviskumu un vadot latviešu biedrību, kā arī par ieguldījumu Latvijas un Gruzijas attiecību veidošanā. R.Jakobidze bijusi Latvijas goda konsule Gruzijā un ir Gruzijas Latviešu biedrības “Ave Sol” dibinātāja, kura veikusi nozīmīgu darbu, Gruzijā mācot latviešu valodu bērniem.

Saeimas priekšsēdētāja no 24. līdz 27.maijam darba vizītē uzturas Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666327765184
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī