Ināra Mūrniece Vatikāna Valsts sekretāram: mums jāapvieno spēki mieram un Eiropas vienotībai

(12.05.2016.)
VideoGalerija

Šogad aprit 95 gadi kopš Svētais Krēsls atzina Latviju de jure un 25 gadi kopš Latvijas un Vatikāna diplomātisko attiecību atjaunošanas. Svētais Krēsls, konsekventi neatzīstot Latvijas okupāciju, mūsu tautai palīdzēja saglabāt ticību gaišākai nākotnei un brīvībai, kuru augstu vērtējam šodien. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra ceturtdien, 12.maijā, parlamentā tiekoties ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu (Pietro Parolin), kurš šajās dienās Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Latviju un Vatikānu vieno īpašas attiecības, un kristīgās vērtības ir daļa no mūsu nācijas identitātes, ko apliecina Satversme un vārdi “Dievs, svētī Latviju!” mūsu himnā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa arī uzsvēra, ka Latvijā sadarbība starp valsti un baznīcu ir veiksmīga. Baznīca stiprina sabiedrības morālās vērtības, un ekumēniskais princips palīdz saliedēt sabiedrību. 

Mēs dzīvojam nemierīgos laikos, tāpēc arī šodien ir ļoti būtiska valsts un baznīcas sadarbība – mums ir jāapvieno spēki mieram un Eiropas vienotībai, sarunā teica Saeimas priekšsēdētāja. 

Pārrunājot drošības izaicinājumus, ar kuriem patlaban saskaras Eiropa, tostarp Krievijas agresiju Krimā, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē kristīgās baznīcas pausto solidaritāti Ukrainas tautai un Eiropas katoļu baznīcu īpašo atbalstu ukraiņiem.

Sarunā I.Mūrniece sacīja, ka mūsu tautas siltā atmiņā ir pāvesta Jāņa Pāvila II vizīte Latvijā neilgi pēc neatkarības atjaunošanas. Saeimas priekšsēdētāja teica, ka vakar, uzturoties oficiālā vizītē Polijā, Sejmā atklāja fotogrāfiju izstādi “25 mirkļi..”, kurā attēloti spilgtākie notikumi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, un vienā no attēliem redzama pāvesta vēsturiskā vizīte.

Kardināls Pjetro Parolins ir Svētā Krēsla Valsts sekretārs kopš 2013.gada oktobra.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665853300464
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde