G.Daudze: ekonomiskās sadarbības veicināšanai Latvijai un Indonēzijai jāpilnveido tiesiskais regulējums

(20.04.2016.)
VideoGalerija

Aizvadītajā gadā būtiski audzis Latvijas un Indonēzijas tirdzniecības apjoms. Lai abu valstu sadarbību ekonomikā attīstītu vēl straujāk, Latvijai un Indonēzijai nepieciešami savstarpējie līgumi, kas ir veiksmīgas sadarbības stūrakmens. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, trešdien, 20.aprīlī, tiekoties ar Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Radenu Bagas Hapsoro (Raden Bagas Hapsoro), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs sarunā Latvijas un Indonēzijas divpusējās attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas, un ar labu izaugsmes potenciālu. Labs impulss uzņēmējiem sadarbības veicināšanai būtu līguma par dubultās nodokļu uzlikšanas novēršanu noslēgšana, sarunā ar vēstnieku uzsvēra G.Daudze. Abām valstīm ir labas iespējas sadarboties farmācijas, pārtikas ražošanas, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās, kā arī citās.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Indonēzijai ir liels potenciāls sadarbībai tūrisma jomā, kas veicinātu arī kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem un kultūras iepazīšanu.

Sarunā vēstnieks apliecināja, ka viena no viņa darba prioritātēm būs sadarbības veicināšana starp abu valstu parlamentiem.

Radens Bagas Hapsoro ir karjeras diplomāts, kurš darbu ārlietu dienestā sāka 1984.gadā. Līdz šim viņš ieņēmis virkni amatu Indonēzijas Ārlietu ministrijā, tostarp bijis vēstnieks Lībijā un strādājis savas valsts pārstāvniecībā ANO Ņujorkā un Ženēvā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667212665632
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dbsz35uEcPs
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde