Ināra Mūrniece Kanādas latviešiem pateicas par latvisko vērtību uzturēšanu

(18.04.2016.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece oficiālās vizītes Kanādā ietvaros Otavas latviešu evaņģēliski luteriskajā miera draudzes namā tikās ar Otavas, Monreālas un Toronto latviešiem. Saeimas priekšsēdētāja pateicās Kanādas latviešiem par latviešu tautas kultūras, valodas un tradīciju saglabāšanu un kopšanu.

“Jūsu ieguldījums Latvijas valstiskuma idejas uzturēšanā ir bijis svarīgs gan padomju okupācijas gados, gan neatkarības atgūšanas laikā, gan veidojot šodienas Latviju. Esmu patiesi priecīga redzēt, ka Latvija jūsu sirdīs ir dzīva arī šodien,” uzrunājot klātesošos, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Latvijas delegācija piedalījās arī svinīgajā koncertā “Mana tēvu zeme”, kurā latviešu kori no Otavas, Monreālas un Toronto izpildīja latviešu komponistu skaņdarbus. Svinīgā koncerta ietvaros Saeimas priekšsēdētāja pasniedza pateicības rakstu Toronto Latviešu centra kamerkora “Dzirksts” diriģentei un vadītājai Vizmai Maksiņai par lielo ieguldījumu darbā ar kori, kā arī atzīmējot 60 dzīves un 45 diriģēšanas gadu jubileju.

Saeimas priekšsēdētāja ar Kanādas latviešiem pārrunāja arī Latvijas politiskās aktualitātes un uzsvēra, ka šobrīd Latviju ir svarīgi stiprināt sociāli, ekonomiski un arī drošības jomā. I.Mūrniece sacīja, ka arī iedzīvotāji apzinās, ka drošības stiprināšana ir Latvijas šā brīža prioritāte, un stāstīja, ka parlaments pieņēma likumu, kas jau līdz 2018.gadam paredz palielināt valsts aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. Kanādas latvieši izvaicāja Saeimas priekšsēdētāju par tādiem jautājumiem kā mācību nodrošināšana valsts valodā visās valsts skolās, migrācijas politika, drošības izaicinājumi un diskusija par obligāto militāro dienestu.

Saeimas priekšsēdētāja no 13. līdz 18.aprīlim uzturas oficiālā vizītē Kanādā. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs O.Ē.Kalniņš. Kanādā Latvijas parlamenta delegāciju pavada Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157664866011554
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde