Ināra Mūrniece Vašingtonā tiekas ar ASV Kongresa Baltijas valstu atbalsta grupas vadību

(14.04.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ietvaros Kongresā tikās ar Baltijas valstu atbalsta grupas līdzpriekšsēdētāju Džonu Šimkusu (John Shimkus) un līdzpriekšsēdētāju Ādamu Šifu (Adam Schiff). Tikšanās laikā Saeimas delegācija ar abu ASV politisko partiju - republikāņu un demokrātu - pārstāvjiem pārrunāja drošības aktualitātes Baltijā.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja un Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš uzsvēra, ka patlaban Baltijas valstu galvenās darba kārtības prioritātes ir drošības spēju stiprināšana, kā arī informatīvās telpas aizsardzība un darbs pie enerģētiskās neatkarības veicināšanas. Latvija augstu vērtē ASV atbalstu šajās jomās, sacīja I.Mūrniece. 

Īpaša uzmanība sarunā ar kongresmeņiem tika pievērsta propagandas jautājumiem. Saeimas priekšsēdētāja informēja ASV kolēģus, ka mūsu valstī darbu sācis Baltijas Mediju izcilības centrs, kura projekti tiks īstenoti gan Baltijā, gan Austrumu partnerības valstīs. “Mūsdienās galvenās ietekmes cīņas notiek tieši par cilvēku sirdīm un prātiem. Laikā, kad Krievija īsteno informatīvo karu, īpaši svarīgi ir investēt analītiskajā žurnālistikā, lai izglītotu sabiedrību un cilvēki spētu kritiski izvērtēt informatīvajā telpā notiekošo,” uzsvēra I.Mūrniece.

Latvijas delegācija pateicās Baltijas valstu atbalsta grupas pārstāvjiem par atbalstu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra izveidē, uzsverot, ka tas ir būtisks instruments arī cīņā pret propagandu. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja The Heritage Foundation domnīcā piedalījās apaļā galda diskusijā ar ASV ekspertiem par transatlantiskās kopienas izaicinājumiem drošības jomā.

Saeimas priekšsēdētāja ASV uzturējās no 9. līdz 13.aprīlim, savukārt Kanādā – no 13. līdz 18.aprīlim. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. ASV Latvijas parlamenta delegāciju pavadīja arī Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666478521140
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā