Saeimas priekšsēdētājas biedre kopā ar NB8 valstu parlamentu augstākajām amatpersonām kopīgā vizītē apmeklēs Ukrainu

(01.02.2016.)

Lai apliecinātu nemainīgo solidaritāti Ukrainai, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere no 1. līdz 3.februārim kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības formāta NB8 parlamentu augstākajām amatpersonām kopīgā vizītē apmeklēs Ukrainu. Vizīte organizēta pēc Latvijas kā NB8 prezidējošās valsts ierosinājuma.

Kijevā I.Lībiņai-Egnerei kopā ar NB8 valstu parlamentu augstākajām amatpersonām plānotas tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko (Petro Poroshenko), Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Groismanu (Volodymyr Groysman) un Ukrainas Ministru prezidentu Arsēniju Jaceņuku (Arseniy Yatsenyuk). 

Tāpat paredzētas tikšanās ar Ukrainas Drošības un aizsardzības padomes vadītāju Oleksandru Turčinovu (Oleksandr Turchynov), Ukrainas ģenerālprokuroru Viktoru Šokinu (Viktor Shokin) un Ukrainas ģenerālprokurora vietnieku, pretkorupcijas prokuroru Nazaru Holodnitskiju (Nazar Holodnitskiy), kā arī ar Ukrainas Nacionālā pretkorupcijas biroja vadītāju Ertemu Sitniku (Artem Sytnyk). NB8 parlamentu pārstāvjiem paredzēta saruna arī ar Ukrainas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Viesojoties Ukrainas parlamentā, NB8 valstu parlamentārieši tiksies arī ar deputātu, Ukrainas prezidenta pilnvaroto pārstāvi Krimas tatāru jautājumā Mustafu Džemiļevu (Mustafa Dzemilev) un deputātu, Krimas tatāru tautas padomes – Medžilisa – priekšsēdētāju Refatu Čubarovu (Rafat Chubarov). Tāpat Ukrainas parlamentā plānotas tikšanās ar frakciju priekšsēdētājiem un deputātu grupām, kā arī starpfrakciju apvienības “Eirooptimisti” pārstāvjiem.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju, un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā