Lībiņa-Egnere Saeimā tiekas ar pirmo Kongo vēstnieku Latvijā

(12.01.2016.)
VideoGalerija

Šī ir vēsturiska diena Latvijas un Kongo divpusējās attiecībās – mūsu valstī darbu sāk pirmais Kongo vēstnieks. Esmu pārliecināta, ka uzmanība galvenokārt jāpievērš abu valstu divpusējai sadarbībai, tostarp parlamentārā līmenī, un sadarbībai starptautiskajās organizācijās. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 12.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Kongo Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Emē Klovisu Gijonu (Aimé Clovis Guillond). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Kā potenciālas Latvijas un Kongo sadarbības jomas Saeimas priekšsēdētājas biedre minēja lauksaimniecību, mežsaimniecību, enerģētiku, izglītību un arī vides jautājumus.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka abām valstīm ir liels potenciāls sadarboties parlamentu līmenī. I.Lībiņa-Egnere apliecināja, ka Latvijas likumdevējs ir atvērts sadarbībai, un informēja par sadarbības iespējām arī parlamenta administrācijas līmenī. Vēstnieks augstu vērtēja faktu, ka Latvijā virkni augstu amatu ieņem sievietes, un apliecināja interesi iepazīt tuvāk šo pieredzi.

Pārrunājot iespējamo sadarbību starptautiskajās organizācijās, I.Lībiņa-Egnere informēja vēstnieku, ka Latvija ir iesniegusi kandidatūru ANO Drošības padomes 2025.gada vēlēšanās, kā arī 2020.gadā paredzētajās ANO Sieviešu statusa komisijas vēlēšanās. Mūsu valsts ļoti augstu vērtētu Kongo atbalstu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere informēja vēstnieku, ka 26.janvārī Saeimā notiks ikgadējās ārpolitikas debates, uz kurām tradicionāli tiek aicināts arī ārvalstu diplomātiskais korpuss, un aicināja arī Kongo vēstnieku tās apmeklēt klātienē.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157662759482059
Video: https://www.youtube.com/watch?v=kUcCsKg568w
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem