Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: Latvija turpinās atbalstīt Moldovas tuvināšanos Eiropas Savienībai

(06.11.2015.)
VideoGalerija

Latviju un Moldovu vieno aktīvs politiskais dialogs un praktiska sadarbība. Mūsu valsts turpinās atbalstīt tālākus Moldovas eirointegrācijas centienus. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 6.novembrī, Saeimas namā tiekoties ar Moldovas Republikas parlamenta prezidentu Andrianu Kandu (Andrian Candu).

Latvija Eiropas Savienības līmenī vienmēr ir iestājusies par Moldovas interesēm, sarunā akcentēja Saeimas priekšsēdētāja. Vienlaikus I.Mūrniece uzsvēra, ka Austrumu partnerības valstīm, tostarp Moldovai, būtisks priekšnoteikums integrācijai Eiropā ir reformu turpināšana.

Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja apliecināja mūsu parlamenta Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas gatavību vizītē apmeklēt Moldovu, lai klātienē tiktos ar Moldovas parlamentāriešiem un dalītos Latvijas reformu īstenošanas pieredzē. A.Kandu atzinīgi vērtēja šo iniciatīvu un pauda gatavību Moldovā uzņemt Saeimas deputātus.

Tikšanās laikā pārrunāti izaicinājumi, kurus Latvijā un Moldovā rada Krievijas īstenotā propaganda. Tāpat I.Mūrniece un A.Kandu pārrunāja Moldovas iekšpolitikas aktualitātes.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja vēlēja Moldovas spīkeram veiksmīgu vizīti Latvijā, tostarp dalību Rīgas Konferencē.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.


Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660148089419
Video: https://www.youtube.com/watch?v=QFatLl1Jw38
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā