G.Daudze aicina Angolu atbalstīt Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomē

(07.10.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze trešdien, 7.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Angolas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Isaiju Žaimi Vilingu (Isaias Jaime Vilinga), aicināja Angolu atbalstīt Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā vēstnieks atzina, ka par Latvijas vēlmi jau ir informējis savas valsts amatpersonas, un pauda pārliecību, ka visticamāk Angola sniegs atbalstu Latvijas kandidatūrai.

Pārrunājot Latvijas un Angolas divpusējās attiecības, G.Daudze tās raksturoja kā labas ar lielu attīstības potenciālu. Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzinīgi vērtēja Latvijas un Angolas tirdzniecības attīstības dinamiku. Latvija uz Angolu jau eksportē graudus, taču abām valstīm ir plašas iespējas sadarbības paplašināšanai, sacīja G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs aicināja studentus no Angolas izmantot iespēju studēt Latvijas augstskolās, kurās iespējams iegūt starptautiski atzītu izglītību.

Tikšanās laikā vēstnieks informēja par Angolas attīstību un sacīja, ka viņa valsts bagātība ir derīgo izrakteņu krājumi. Vienlaikus vēstnieks atzina, ka valstij trūkst tehnikas un tehnoloģiju to ieguvei, tāpēc Angola ir ieinteresēta sadarbībā ar citām valstīm šo bagātību apgūšanai.

Noslēgumā G.Daudze vēstniekam vēlēja veiksmi viņa kadences laikā, uzsverot, ka abu valstu attiecības atrodas veidošanās stadijā un tāpēc potenciālais darba lauks ir plašs. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums
Video: https://www.youtube.com/watch?v=RugiUCHy9xA
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde