G.Daudze aicina Hondurasas vēstnieku veicināt sadarbību ekonomikā un izglītībā

(06.10.2015.)

Latviju un Hondurasu saista labas divpusējās attiecības, abām valstīm ir liels sadarbības potenciāls, īpaši tirdzniecības un izglītības jomā. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra otrdien, 6.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Hondurasas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Roberto Floresu Bermudesu (Roberto Flores Bermúdez). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

G.Daudze sarunā apliecināja Latvijas uzņēmēju interesi apgūt jaunus tirgus, tostarp Hondurasā, turklāt priekšrocības piekļuvei Hondurasas tirgum sniedz Eiropas Savienības (ES) un Centrālamerikas brīvās tirdzniecības līgums un bezvīzu režīms. Savukārt pārrunājot sadarbības izglītībā potenciālu, Saeimas priekšsēdētājas biedrs sacīja, ka pozitīvu impulsu Hondurasas studentu piesaistei varētu dot Rīgas Tehniskajā universitātē atvērtais Amerikas un Karību valstu centrs.

Tikšanās laikā vēstnieks informēja G.Daudzi par Hondurasas plāniem attīstīt jaunu tranzīta ceļu, kas savienos Atlantijas un Kluso okeānu, un šajā kontekstā apliecināja interesi iepazīties ar Latvijas pieredzi tranzīta jomā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda Latvijas interesi atbalstīt Hondurasas ieceres, uzsverot, ka mūsu valstī ģeogrāfiski izdevīgā novietojuma dēļ ir attīstīts tranzīta un loģistikas bizness.

Vēstnieks sarunā akcentēja, ka Latviju un Hondurasu vieno kopīgi starptautiski izaicinājumi, tostarp drošības un klimata pārmaiņu jomā. Tikšanās laikā pārrunātas arī Hondurasas iekšējās aktualitātes un izaicinājumi.

Roberto Floress Bermudess ir karjeras diplomāts, kurš darbu Hondurasas Ārlietu ministrijā sāka 1977.gadā. Iepriekš viņš bijis savas valsts vēstnieks Beļģijā un ES, savukārt patlaban papildus Latvijai sedz arī Zviedriju, Igauniju, Islandi, Luksemburgu un Nīderlandi. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Beļģijas galvaspilsētā Briselē.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659513393052
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2K8AcU-y6aU
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt