Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece tiekas ar Flandrijas reģiona parlamenta spīkeru

(25.09.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 25.septembrī, tikās ar Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona parlamenta priekšsēdētāju Janu Pēmanu (Jan Peumans) un viņa vadīto delegāciju.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Flandrijas reģiona auglīgo sadarbību. Nākamgad apritēs 20 gadi kopš Latvijas un Flandrijas sadarbības līguma parakstīšanas. Kā īpaši veiksmīgu Saeimas priekšsēdētāja minēja sadarbību ekonomikas, transporta un tranzīta, izglītības un kultūras jomās. I.Mūrniece uzsvēra veiksmīgo parlamentāro dialogu, ko apliecina arī šī vizīte. 

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka Flandrija nolēmusi savu ekonomisko pārstāvniecību Baltijas valstīs pārcelt no Sanktpēterburgas uz Viļņu. Tas ir apsveicams lēmums, kas stiprinās biznesa saites starp abiem reģioniem. 

Saeimas priekšsēdētāja minēja Latvijai svarīgo apmācību programmu studentiem no Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm Rīgas Juridiskajā augstskolā. Programmas mērķis ir stiprināt demokrātijas un Eiropas vērtības ES austrumu kaimiņvalstīs. I.Mūrniece aicināja Flandriju kā partneri atbalstīt šo programmu. 

J.Pēmans atzina, ka lielu iespaidu uz delegāciju atstājis Okupācijas muzeja apmeklējums, kas ļāvis daudz labāk izprast mūsu valsts vēstures līkločus un iepazīt ļaužu traģiskos likteņus. Šāda ekspozīcija ir labs veids, kā par Latvijas vēsturi stāstīt kā ārvalstu viesiem, tā vietējiem iedzīvotājiem, pauda Flandrijas parlamenta spīkers. 

Flandrijas parlamentārieši vizītes ietvaros tikās arī ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem, kā arī ar deputātiem no Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Beļģijas parlamentu.

 

Saeimas Preses dienests 

 

 

Sestdien, 20.aprīlī