Inese Lībiņa-Egnere sarunā ar Īrijas vēstnieku iestājas par Īrijā dzīvojošo Latvijas pilsoņu interesēm

(22.09.2015.)
VideoGalerija

Īrijā dzīvo un strādā daudzi mūsu valsts piederīgie, kuriem ir būtiski nezaudēt saikni ar Latviju. Pateicamies Īrijas vēstniekam Latvijā par līdzšinējo sadarbību, risinot mūsu pilsoņiem būtiskus jautājumus, un ceram uz aktīvu dialogu arī turpmāk. To otrdien, 22.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere sarunā ar Īrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eidanu Kirvanu (Aidan Kirwan). 

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja gadījumos, kad no latviešu ģimenēm tiek izņemti bērni, audzinot viņus audžuģimenēs, rast iespēju nodrošināt viņiem saikni ar nacionālo identitāti. Saskaņā ar ANO konvenciju par bērnu tiesībām, lemjot par ārpusģimenes aprūpi, tiesām jāņem vērā bērna etniskā, reliģiskā, kultūras un valodas izcelsme, uzsvēra I.Lībiņa-Egnere. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre arī pauda gandarījumu par panākto progresu, Īrijas likumos nostiprinot normas, kas ierobežo fiktīvo laulību noslēgšanu. Vienlaikus I.Lībiņa-Egnere aicināja turpināt darbu pie šī jautājuma, lai efektīvāk novērstu cilvēktirdzniecību, kas skar arī daudzus Latvijas pilsoņus. 

Runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi novērtēja vēstniecības darbu, kas veicina biznesa saites starp abu valstu uzņēmumiem. Piemēram, Latvijas uzņēmējus interesē Īrijas kā piena ražošanas lielvalsts pieredze. Savukārt vēstnieks pauda gandarījumu, ka pēdējā laikā pieauguši abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjomi. 

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī politisko situāciju Īrijā, kā arī Eiropas Savienības politikas dienaskārtībā svarīgo bēgļu jautājumu.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157658891432796
Video: https://www.youtube.com/watch?v=e40mbVC4CAY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde