Mūrniece ar Ķīnas jauno vēstnieku pārrunā iespējas paplašināt Latvijas produktu eksportu

(22.09.2015.)
VideoGalerija

Pēdējos gados būtiski pieaugusi Latvijas un Ķīnas ekonomiskā sadarbība, un līdz ar jaunā vēstnieka nozīmēšanu ceram turpināt veiksmīgo sadarbību. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 22. septembrī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Huanu Junu (Huang Yong), kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Stabilais abu valstu politiskais dialogs ir labs pamats turpmākai ekonomiskajai sadarbībai. Būtiska loma starpvalstu attiecībās ir arī parlamentārajiem kontaktiem, un Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentāriešiem ir viena no lielākajām, atzina I.Mūrniece. Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību investīciju, transporta un loģistikas jomās, kā arī kultūrā un izglītībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. 

Ķīna ir 13.lielākais Latvijas tirdzniecības partneris, un 2014.gadā mūsu produkcijas eksports uz to pieaudzis par 28 procentiem. Būtisku impulsu Latvijas eksportam devusi piena un gaļas produktu sertifikācija Ķīnas tirgum, un pirmie produkti jau sasnieguši šīs valsts patērētājus. Vēlamies vēl vairāk paplašināt sadarbību šajā jomā, piedāvājot Ķīnas pircējiem Latvijas produktus, pauda I.Mūrniece. 

Pārrunājot Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbību “16+1” formātā, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka mūsu valsts būtu gatava 2016.gadā Rīgā organizēt “16+1” valstu samitu. 

Saeimas priekšsēdētāja un Ķīnas vēstnieks pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību kultūras jomā. Šovasar Latvijas Nacionālajā operā notika Pekinas operas uzvedums. Savukārt pavasarī koncertturnejā Ķīnā devās Liepājas simfoniskais orķestris. 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157658539012540
Video: https://www.youtube.com/watch?v=evpj8VAe8nc
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī