Inese Lībiņa-Egnere pauž gandarījumu par ekonomiskās sadarbības pieaugumu ar Čehiju

(09.09.2015.)
VideoGalerija

Pēdējos četros gados ir būtiski pieaudzis Latvijas un Čehijas savstarpējās tirdzniecības apjoms, un nozīmīga loma abu valstu sadarbības veicināšanā ir bijusi arī aktīvajam vēstnieka darbam. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, trešdien, 9.septembrī, tiekoties ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pavolu Šepeļāku (Pavol Šepelák), kurš noslēdz savu nepilnu četru gadu ilgo kadenci Latvijā. 

Latvijas eksports uz Čehiju pēdējos gados ir dubultojies, atzina I.Lībiņa-Egnere, bet kopējais preču tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm pārsniedzis ceturtdaļmiljardu eiro, ierindojot Čehiju mūsu valsts lielāko tirdzniecības partneru divdesmitniekā. Latvija arī turpmāk ir ieinteresēta attīstīt ekonomisko sadarbību, tostarp ar Čehijas–Baltijas tirdzniecības kameras palīdzību. 

Puses bija vienisprātis, ka nozīmīga ir arīdzan praktisku sakaru veidošana starp pašvaldībām. Patlaban četrām Latvijas pilsētām ir noslēgti sadraudzības līgumi ar partneriem Čehijā. Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniekam par iesaistīšanos, veicinot sadarbību starp Dundagu un Žamberku – pilsētām, kuras sadraudzības līgumu noslēgušas 2013.gadā. 

I.Lībiņa-Egnere uzsvēra arī veiksmīgo sadarbību kultūrā, Čehijas diplomātiskajai pārstāvniecībai aktīvi iesaistoties izstāžu un koncertu organizēšanā un tādējādi iepazīstinot Latvijas iedzīvotājus ar savas valsts kultūras aktualitātēm.

Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas paveikto, šī gada pirmajā pusgadā vadot Eiropas Savienības Padomes darbu. Viņš atzīmēja, ka varam lepoties ar sasniegto, īpaši ņemot vērā ierobežotos resursus un sarežģītos apstākļus, kuros Latvija aizvadīja prezidentūru. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157656065095843
Video: https://www.youtube.com/watch?v=pbqJNxF4bDk
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta