Ināra Mūrniece darba vizītē apmeklēs Ņujorku

(27.08.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 27.augusta līdz 4.septembrim uzturēsies Ņujorkā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kur piedalīsies 4.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kā arī 10.Sieviešu-parlamentu spīkeru sanāksmē. Darba vizītes laikā I.Mūrniecei paredzēta arī tikšanās ar ASV latviešu diasporas pārstāvjiem, tostarp dalība Ņūdžersijas latviešu biedrības 65 gadu jubilejas pasākumā.

Saeimas priekšsēdētāja 4.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē runās par nacionālo parlamentu iesaistīšanos ilgtspējīgas attīstības mērķu nospraušanā un īstenošanā. Tāpat konferencē tiks debatēts par demokrātijas lomu miera un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā. 

Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi piecos gados. Savukārt Sieviešu-parlamentu spīkeru sanāksme notiek reizi gadā.

Abas konferences organizē Starpparlamentu savienība. Tā ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 166 valstu parlamentus.

Viesojoties ASV, I.Mūrniece piedalīsies arī Ņūdžersijas latviešu biedrības 65 gadu jubilejas pasākumā biedrības namā „Priedaine”. Tas ir nozīmīgs ASV mītošo latviešu centrs, kas jau 65 gadus rūpējas par latviešu tautas kultūras vērtību saglabāšanu un attīstību.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde