Inese Lībiņa-Egnere ar vēstnieci vienojas aktivizēt parlamentāro dialogu ar Apvienoto Karalisti

(21.07.2015.)
Galerija

Latviju un Apvienoto Karalisti tradicionāli saista labas un draudzīgas attiecības visās jomās, taču joprojām iespējams pilnveidot sadarbību starp abu valstu parlamentāriešiem, kas pēdējos gados nav bijusi pietiekami intensīva. Par to vienojās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 21.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Sāru Kauliju (Sarah Cowley).

Amatpersonas bija vienisprātis, ka labs pamats parlamentārā dialoga attīstībai ir abos parlamentos izveidotās sadarbības grupas ar otras valsts parlamentāriešiem, kā arī sadarbība starp nozaru komisijām abpusēji būtiskos jautājumos. I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka abām valstīm ir daudz kopīga – gan izpratne par globālās politikas aktualitātēm un drošības situāciju pasaulē, gan cieša sadarbība ekonomikā. Tāpat Latviju ar Lielbritāniju saista lielā šajā valsī dzīvojošo latviešu diaspora.

Pārrunājot aizvadīto Latvijas prezidentūras pusgadu Eiropas Savienības Padomē, S.Kaulija uzsvēra, ka mūsu valsts var lepoties ar šajos sešos mēnešos paveikto, jo savas pirmās prezidentūras laikā ir lieliski tikusi galā ar visiem izaicinājumiem un Latvijas reputācija Briselē ir būtiski augusi. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniecei par sniegto atbalstu prezidentūras norisē un britu ekspertiem, kuri, šajā pusgadā strādājot Latvijā, bija kļuvuši par mūsu prezidentūras komandas daļu.

Tikšanās laikā pārrunāta arī virkne citu tematu, tostarp Apvienotās Karalistes un Eiropas Savienības attiecības. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157653827770254
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt