I.Mūrniece pateicas Izraēlas vēstniecei par personisko ieguldījumu abu valstu sadarbībā

(10.07.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 10.jūlijā, tiekoties ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci  Hāgitu Ben-Jakovu (Hagit Ben Yaakov), pateicās vēstniecei par aktīvo darbu un personisko ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. H.Ben-Jakova Saeimā bija ieradusies atvadu vizītē.

Kā apliecinājumu labajam politiskajam dialogam Saeimas priekšsēdētāja minēja Izraēlas prezidenta Šimona Peresa vizīti Latvijā 2013.gadā, kuras laikā tika atklāts memoriāls ebreju glābējam Žanim Lipkem. Vēstniece pauda gandarījumu, ka politiskā līmenī vienmēr saņēmusi Latvijā draudzību un atbalstu. Tagad, kad Latvijas prezidentūra ES Padomē ir noslēgusies, ir laiks atgriezties pie augsta līmeņa vizītēm. I.Mūrniece uzsvēra parlamentāros kontaktus starp Saeimu un Knesetu. Sadraudzības grupas darbojas abos parlamentos.

Puses izcēla arī pieaugošo ekonomisko aktivitāti starp abām valstīm un Latvijas eksporta pieaugumu, vienlaikus atzīmējot, ka sadarbības potenciāls tirdzniecības un investīciju jomā nav izsmelts.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par aktīvo un Latvijas valstij lojālo ebreju kopienu, uzsverot, ka ebreju diaspora vienmēr ir bijusi un būs neatņemama un būtiska Latvijas sabiedrības daļa.

Vēstniece apliecināja, ka darbs mūsu valstī sniedza lielu gandarījumu un Latvija vienmēr būs viņas sirdī.

H.Ben-Jakova vēstnieces amatā Latvijā stājās 2011.gada 18.oktobrī.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157655674523952
Video: https://www.youtube.com/watch?v=RQSRadPTTbo
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem