Saeimas priekšsēdētāja vēstniekam: Latvija augstu vērtē Beļģijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā

(01.07.2015.)

Beļģija ir nozīmīgs Latvijas partneris gan divpusējā, gan daudzpusējā līmenī, tostarp Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros. Mūsu valsts augstu vērtē Beļģijas klātbūtni Baltijā, NATO misijā patrulējot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpu. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, trešdien, 1.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Franku Arnautsu (Frank Arnauts), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Vēstnieks apsveica Latviju ar veiksmīgo Latvijas prezidentūru ES Padomē un pauda gandarījumu par mūsu valsts stabilo ekonomisko attīstību kopš veiksmīgas finanšu un ekonomikas krīzes pārvarēšanas. Latvija sevi spilgti demonstrējusi Eiropā, gan aizvadītajā gadā Rīgai esot Eiropas kultūras galvaspilsētai, gan Latvijai pildot prezidējošās valsts pienākumus, akcentēja vēstnieks.

I.Mūrniece arī uzsvēra, ka Latvija prezidentūras ietvaros uzstāja uz nepieciešamību stāties pretī Krievijas propagandai, un atzinīgi vērtēja Eiropas Padomē prezentēto stratēģiskās komunikācijas rīcības plānu, kas palīdzēs cīnīties pret Krievijas dezinformācijas kampaņām ES un mūsu kaimiņvalstīs. Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka labs instruments, stājoties pretī propagandai, ir arī Rīgā izvietotais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu, kadences laikā stiprinot Latvijas un Beļģijas divpusējās attiecības.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157654893931450
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Q0L8j91rfK8
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā