Saeimas priekšsēdētājas biedre Batumi atklās konferenci par Gruzijas ceļu uz Eiropu

(17.06.2015.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere 18. un 19.jūnijā uzturēsies Gruzijas pilsētā Batumi, kur atklās augsta līmeņa starptautisku konferenci „Gruzijas Eiropas ceļš”.

I.Lībiņa-Egnere konferences atklāšanas runu teiks līdzās tādiem runātājiem kā Gruzijas Ministru prezidents Irakli Garibašvili (Irakli Garibashvili), Bulgārijas prezidents Rosens Plevnelijevs (Rosen Plevneliev), Gruzijas ārlietu ministre Tamāra Beručašvili (Tamar Beruchashvili) un Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs (Linas Linkevičius).

Konferencē tiks diskutēts par Gruzijas tālāko attīstību un sadarbību ar Eiropas Savienību Austrumu partnerības ietvaros laikā pēc Rīgas samita, kā arī par iespējām nodrošināt drošību un stabilitāti Austrumueiropā. Tāpat konferencē tiks runāts par Višegradas un Austrumu partnerības valstu sadarbību, kā arī reformu īstenošanu Eiropas Savienības un Gruzijas Asociācijas nolīguma kontekstā. Klātesošie diskutēs arī par Gruzijas lielākajiem izaicinājumiem saistībā ar visaptverošo brīvās tirdzniecības zonu un stratēģisko komunikāciju par Eiropas Savienības jautājumiem ar pilsonisko sabiedrību.

Konferences ietvaros I.Lībiņa-Egnere piedalīsies fotoizstādes „Gruzija – Rīgas samits” atklāšanas pasākumā. Izstāde veidota pēc Latvijas vēstniecības Gruzijā iniciatīvas Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē publiskās diplomātijas pasākumu ietvaros.
Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre tiksies ar Gruzijas aizsardzības ministri Tinatinu Kidašeli (Tinatin Khidasheli), kā arī ar Gruzijas Eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru Dāvidu Bakradzi (David Bakardze).

Tāpat I.Lībiņa–Egnere apmeklēs Latvijas Goda konsulātu Adžārijas Autonomajā Republikā un tiksies ar Latvijas goda konsulu Beku Odišariju (Beka Odisharia). Saeimas priekšsēdētājas biedrei plānota tikšanās arī ar Adžārijas Autonomās Republikas vadītāju Arčilu Kabadzi (Archil Khabadze).

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem