Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ar Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju pārrunā Latvijas ES prezidentūru un atbalstu Ukrainas bērniem

(15.06.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 15. jūnijā, tikās ar Viņas Karalisko Augstību Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība, Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē, kā arī atbalsts Ukrainas bērniem.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās kroņprincesei par dalību ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam 6.ikgadējā foruma atklāšanā, kas šodien notiek Jūrmalā.

Pārrunājot Latvijas prezidentūras norisi, I.Mūrniece akcentēja parlamentāro dimensiju, īpaši izceļot Saeimas organizēto augsta līmeņa ārlietu un drošības konferenci. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas stingro atbalstu ES Austrumu partnerības attīstībai, tostarp sekmējot Ukrainas tuvināšanos ES. Ukrainas drošība un stabilitāte ir mūsu visu interesēs, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Sarunā I.Mūrniece atzinīgi vērtēja kroņprinceses aktīvo atbalstu projektiem, sniedzot palīdzību bērniem ar īpašām vajadzībām. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja informēja kroņprincesi par labdarības koncertu Ukrainas bērnu atbalstam „Kara bērni”, kas 6.jūlijā notiks Dzintaru koncertzālē un kurā saziedotie līdzekļi nonāks Ukrainas bērnu atbalstam - rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs un sanatorijās.

I.Mūrniece informēja, ka uz labdarības koncertu ielūgts Ukrainas prezidents Petro Porošenko (Petro Poroshenko), kā arī Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas parlamenta pārstāvji. Saeimas priekšsēdētāja aicināja arī kroņprincesi Viktoriju klātienē apmeklēt šo koncertu.

Zviedrijas kroņprincese Viktorija uzturas vizītē Latvijā, lai piedalītos ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam 6.ikgadējā foruma atklāšanā. Šī ir viņas otrā darba vizīte Latvijā pēdējā gada laikā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157654599301255
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt