Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere Bavārijā prezentēs Latviju kā ES prezidējošo valsti

(13.03.2015.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere no 14. līdz 17.martam uzturēsies vizītē Vācijā, lai Bavārijas federālās zemes galvaspilsētā Minhenē piedalītos Latvijas Prezidentūras ES Padomē ietvaros īstenotajā publiskās diplomātijas programmā. 

Vizītes ietvaros I.Lībiņai-Egnerei plānotas tikšanās ar Bundestāga Vācijas-Baltijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Aloīzu Karlu (Alois Karl) un Bavārijas federālās zemes parlamenta (landtāga) prezidenti Barbaru Štammu (Barbara Stamm). 

Saeimas priekšsēdētājas biedre kopā ar Eiropas Ekonomikas Senāta prezidentu un bijušo Eiropas Parlamenta viceprezidentu Ingo Frīdrihu (Ingo Friedrich) piedalīsies paneļdiskusijā, kurā plānots iztirzāt Latvijas prezidentūras izaicinājumus. 

„Prezidentūra sniedz iespēju parādīt Latvijas stiprās puses un demonstrēt mūsu skatījumu uz aktuālajiem izaicinājumiem, ar kuriem patlaban saskaras Eiropa. Vācija ir izrādījusi interesi par prezidējošās valsts nostāju un skatījumu uz notikumiem Ukrainā un Krievijā, ņemot vērā latviešu un ukraiņu tautas kopīgo vēsturisko pieredzi,” par gaidāmo vizīti informē I.Lībiņa-Egnere. 

I.Lībiņa-Egnere Minhenē arī atklās kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” (diriģents Normunds Šnē) un izcilās pasaulē plaši koncertējošās vijolnieces Baibas Skrides priekšnesumu. Šis ir viens no Latvijas prezidentūras kultūras programmas pasākumiem, kas ar mūsu mākslas talantiem un kultūras tradīcijām iepazīstina ārvalstu publiku. 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde