Saeimas priekšsēdētājas biedrs tiekas ar jauno Pakistānas vēstnieku

(16.09.2014.)

Fakts, ka savu kadenci Latvijā sāk jauns Pakistānas vēstnieks un drīzumā darbu sāks pirmais mūsu valsts vēstnieks Pakistānā, paver jaunas iespējas abu valstu dialoga attīstīšanai. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs uzsvēra, otrdien, 16.septembrī, Saeimas namā tiekoties ar Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Halidu Huseinu Memonu (Khalid Hussain Memon).

A.Klementjevs Latvijas un Pakistānas attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas, īpaši akcentējot politisko kontaktu pieaugošo intensitāti, kā arī abu valstu interesi par tranzīta attīstīšanu. Atsaucot atmiņā šī gada jūnijā Rīgā notikušo starptautisko transporta konferenci „Savienojot Āziju un Eiropu”, kuru apmeklēja arī Pakistānas pārstāvji, Saeimas priekšsēdētājas biedrs novērtēja divpusējo tikšanos ar Pakistānas Pendžabas štata gubernatoru Mohammadu Sarvaru (Mohammad Sarwar). Tā bija laba iespēja abu valstu amatpersonām apspriest sadarbības perspektīvas. A.Klementjevs vēstniekam izklāstīja Latvijas konkurētspējīgās priekšrocības, akcentējot attīstītās ostas un lidostu, kā arī tranzīta un loģistikas infrastruktūru. Vēstnieks apliecināja Pakistānas interesi par sadarbības attīstīšanas iespējām dažādajās jomās.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs sacīja, ka Latvija ir atvērta uzņēmējiem no Pakistānas, un kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ar Pakistānu ir palielinājies par 155 procentiem salīdzinājumā ar 2013.gada pirmo pusgadu. Tas liecina par mūsu uzņēmēju pieaugošo interesi par reģionu. Labs solis abu valstu uzņēmēju intereses pastiprināšanai par biznesa iespējām otrā valstī būtu konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noslēgšana, teica A.Klementjevs. Savukārt vēstnieks uzsvēra iespējas attīstīt un paplašināt līgumtiesisko bāzi sadarbības attīstīšanai dažādos sektoros, un labs solis šī procesa veicināšanai būtu Latvijas un Pakistānas politisko kontaktu nostiprināšana un apmainīšanās parlamentu līmeņa vizītēm.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs informēja vēstnieku par gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, uzsverot, ka tā būs iespēja arī uzņēmējiem no Āzijas tuvāk iepazīt Latviju.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Pakistānu nodibinātas 1996.gada 29.aprīlī. Jaunais vēstnieks pastāvīgi rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647250686787/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=eYaIZPYYSJU&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā