Inese Lībiņa-Egnere apliecina Oleksandram Turčinovam Latvijas atbalstu Ukrainai uzsākto reformu īstenošanā

(12.09.2014.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere Eiropas Padomes (EP) dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferences laikā tikās ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Oleksandru Turčinovu (Oleksandr Turchynov) un apliecināja nemainīgu Latvijas atbalstu Ukrainas eirointegrācijas centieniem, kā arī gatavību sniegt Ukrainai atbalstu, lai tā turpinātu iesāktās reformas.

Sarunā ar Ukrainas spīkeru I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā plānotais Austrumu partnerības samits būs ļoti nozīmīgs, izvērtējot Austrumu partnerības politiku kopumā, tādēļ aicināja nodrošināt Ukrainas puses pārstāvniecību iespējami augstā līmenī.

O.Turčinovs pateicās un norādīja, ka augstu vērtē Latvijas atbalstu Ukrainai. Konferences ietvaros, uzrunājot klātesošos, Ukrainas Agstākās Radas priekšsēdētājs pateicās visām valstīm, kas ratificējušas asociācijas nolīgumu starp ES un Ukrainu.

I.Lībiņa-Egnere 11. un 12.septembrī uzturas darba vizītē Oslo, kur piedalās EP dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Konference šogad veltīta tādām tēmām kā demokrātija, suverenitāte un drošība Eiropā, konstitucionālās tiesības un brīvības, kā arī līdzsvars demokrātijā starp politiskajiem spēkiem un tā reizi divos gados pamīšus tiek rīkota EP mītnes vietā Strasbūrā un kādā no EP dalībvalstīm. EP ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas patlaban apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot Eiropas tautu dažādās kultūras.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647476288892/


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem