Saeimas priekšsēdētājas biedre ar Eiropas valstu parlamentu līderiem diskutēs par drošības situāciju Eiropā

(11.09.2014.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere 11. un 12.septembrī piedalīsies Eiropas Padomes (EP) dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kas šogad veltīta demokrātijai, suverenitātei un drošībai Eiropā, konstitucionālajām tiesībām un brīvībām, kā arī līdzsvaram demokrātijā starp politiskajiem spēkiem. Sanāksme notiks Norvēģijas Karalistes galvaspilsētā Oslo.

Saeimas priekšsēdētājas biedre teiks uzrunu konferences diskusiju blokā par demokrātiju, suverenitāti un drošību Eiropā, īpašu uzmanību pievēršot situācijai Ukrainā un Eiropas Savienības kaimiņu politikai.

EP parlamentu priekšsēdētāju konference reizi divos gados pamīšus tiek rīkota EP mītnes vietā Strasbūrā un kādā no EP dalībvalstīm. EP ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas patlaban apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot Eiropas tautu dažādās kultūras.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde