Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Gruziju

(31.03.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 31.marta līdz 2.aprīlim pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Dāvida Usupašvili (David Usupashvili) ielūguma uzturēsies oficiālā vizītē Gruzijā.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas divpusējās tikšanās ar Gruzijas Valsts prezidentu Giorgiju Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili), Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili (David Usupashvili) un Gruzijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Tedo Džaparidzi (Tedo Japaridze), kā arī Gruzijas Ministru prezidentu Irakli Garibašvili (Irakli Garibashvili) un Gruzijas ārlietu ministri Maiju Pandžikidzi (Maia Panjikidze).

Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja biedri Mananu Kobahidzi (Manana Kobakhidze) un Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Zurabu Abašidzi (Zurab Abashidze).

S.Āboltiņai plānota tikšanās arī ar Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhu Iliju II (Ilia II).

Plānots, ka Saeimas priekšsēdētāja vizītes laikā atklās Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu Ārlietu un Eiropas lietu komisiju apaļā galda diskusiju.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Latvijas Republikas goda konsulāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā un tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāju S.Āboltiņu vizītē pavadīs Saeimas sekretāra biedrs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu loceklis Jānis Vucāns, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu vadītājs Dzintars Zaķis un grupas loceklis Vilnis Ķirsis.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā